Food

5 Food-app tips


Wat ga jij vanavond eten? Geen flauw idee en jij? Elke dag de dezelfde vraag “Wat eten we vandaag”? Het liefst hadden we allemaal een kok in huis, die voor jou het avond eten bedenkt. Maar helaas moeten we het zelf doen.

Tegenwoordig hebben bijna alle supermarkten een rek staan met daarin kaarten met verschillenden recepten erop. Die je dan gratis mee kan nemen en ondertussen de producten kopen wat je allemaal nodig heb voor dat ene recept. Maar omdat we vaak met ons mobiel in ons handen hebben, kunnen we natuurlijk ook de apps gebruiken. Apps over eten staan er vol mee, zoveel keuze en uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Hier laat ik paar leuke apps zien over het eten en mensen die inspiratie nodig hebben.

Gluten vrije recepten
Wat mij opviel was dat er bijna helemaal geen app van is over gluten vrije recepten. Dat is wel erg lastig voor de mensen die gluten vrij moeten eten en al helemaal als ze inspiratieloos zijn. Dus na lang zoeken kwam ik gewoon bij Albert Heijn terecht voor gluten vrije recepten. De app heet Appie van Albert Heijn, daar staan volop genoeg gluten vrije recepten. En de food foto’s zien er ook erg smakelijk uit!

Actify Maaltijdmatch
Actify verzekert je van een gezonde, makkelijke en snelle recepten. Nou ideaal toch? Gezonde recepten zijn opgesteld door Meester-kok Rudolph van Veen, foodblogger Claire van den Heuvel, Voedingscentrum en 24Kitchen. Namens Actify zijn alle recepten altijd betaalbaar.

Tasty
De korte filmpjes van Tasty heb je allicht vaak zien voorbij komen op sociale media. Een hele goede uitleg en makkelijk te volgen. De recepten variëren van snacks, salades, hoofdgerecht tot aan de toetjes.

Heerlijk buiten eten
De zomer komt eraan en dat betekent dat de barbecue weer uit de schuur mag. De geur van de barbecue al, daar krijg je al honger van. App Barbecue en grill recepten heeft diverse gezonde en lekkere recepten. Ook ideaal voor mensen die vegetarisch zijn.

Vivino
Af en toe is het heerlijk om een glaasje wijn bij te drinken tijdens het eten. Maarja, welke wijn past het best bij het gerecht? Vivino is jouw reddende engel als het om wijn gaat. Altijd bij de hand en klaar om wijnen te helpen kiezen, onthouden en delen. Ook voor tijdens het uiteten komt deze app van past. Mocht je niet weten wat voor wijn op de kaart inhoudt en of het lekker is. Dan kun je altijd een foto van het wijnkaart maken en zo de beoordelingen en reviews lezen. Daarnaast zoekt Vivino de beste wijndeals voor je op.

Wat is jou favoriet food-app?

Liefs,
Jennifer

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.