Food

Aziatische Snacks

2016-05-31-15-14-51-351Laatst was ik bij de aziatische toko en daar heb je ook ruime keuze aan snacks die ook in kleine verpakkingen te verkrijgen zijn. Wat mij ook opval is hoe sommige verpakkingen er schattig en leuk uitzien dat je ze alleen daarvoor wil kopen. Maar ik heb me toch redelijk kunnen inhouden en nam wat dingetjes mee wat mij aansprak. Zijn jullie benieuwd geworden kijk dan gauw met mij mee wat ik van deze aziatische snacks vind.

Voor mij zelf koop ik niet gauw snoep of chips sinds dat ik samen ben gaan wonen. En als ik het koop dan is alles weer open en dan kan ik daarna weer weggooien met name bijvoorbeeld zak chips die langer tijd al wat open is en dat de chips opgegeven moment taai zijn. Mijn vriend lust niet alles wat ik lust qua chips en snoepgoed dus ja dat zit er ook niet in om met zijn tweetjes iets op te maken. Voor mij is dan erg ideaal om van die kleine verpakkingen te kopen wat ik al eerder aangaf.

Ik heb in totaal 5 verschillende snacks gekocht onder andere 2 hartige en 3 zoete.
2016-05-31-15-14-51-351

Hoe leuk is dat poppetje links onder op de verpakking?! Het is van het merk GGE geproduceerd uit Taiwan. Het is een noodle snack wat ik al sowieso erg interessant vind met soja saus smaak. De noodle snack ziet er precies hetzelfde uit als op de verpakking. Ik heb natuurlijk ook geproefd en wat was dat lekker zeg! Het proeft inderdaad naar noodles maar dan gebakken met een lichte soja saus smaak. Ja de textuur proeft naar gebakken noodles en ik moest me even inhouden om niet alles op te eten. Want ik heb nog meer snacks dat ik moet gaan proeven. Dit koop ik sowieso de volgende keer weer en net als het poppetje steek ik mijn hand om hoog. In zo’n verpakking zit 80 gram en de noodle snack kost € 1,45 euro.
2016-05-31-15-07-59-688

Ook super leuke verpakking met katten hoofdjes erop afgebeeld met als tekst Miaow Miaow. Dit product komt uit Malaysia. Het is langwerpige gepofte chips met garnalen smaak. Je kunt de gepofte chips vergelijken met een kroepoek. Ik moet zeggen als je eenmaal de verpakking open maakt dan komt de garnalen geur sterk naar buiten. Zelf ben ik dol op garnalen en ik vindt het ook lekker nadat ik dit heb geproefd. Maar dit zou ik dan ook weer niet van blijven eten. Dus voor de mensen die sowieso geen garnalen lusten is dit geen aanrader. In deze verpakking zit 60 gram en kost € 0,85 cent.
2016-05-31-15-08-39-959

De wel bekende Pocky waarvan bijna iedereen over te spreken is. Zelf heb ik nog nooit iets van Pocky gegeten van. Dus het werd nou wel tijd voor om eens uit te proberen. Ik kocht de Pocky in de smaak Matcha Green Tea. Zelf drink ik ook graag groene thee dus ik was er erg benieuwd naar. Het zijn lange koek sticks met daar omheen groen thee smaak. De geur ruikt voor mij naar witte chocolade. Tijdens het proeven proefde ik wel de groen thee maar was ook niet heel sterk aanwezig. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht omdat bijna iedereen zo over te spreken waren. Dit kun je vergelijken met Mikado chocolade alleen dit heeft met een groene thee smaak. Deze Pocky Matcha Green Tea kost € 1,75 euro.
2016-05-31-15-09-07-137

Dan heb ik ook van het zelfde merk gekocht maar dan in aardbeien smaak. Dit smaak duidelijk naar aardbeien erg lekker. Deze vind ik dan ook persoonlijk lekkerder dan de groene thee. De Pocky Strawberry kost € 0,95 cent. Ik heb dan ook geen flauw idee waarom met die groene thee smaak duurder is. De Pocky is geproduceerd in Thailand.
2016-05-31-15-09-27-935

Hier was ik ontzettend benieuwd naar een Giant Caplico in chocolade smaak van het merk Glico. Het ziet precies als een ijsje eruit. Ik had het wel wat groter verwacht. Want als ik het ijsje naast de verpakking neer legt, dan zie je dat de verpakking groter is dan het ijsje zelf. De chocolade dacht ik dat het van cake was, maar het is écht chocolade die helemaal is gevuld tot het uiteinde van het ijshoorn. De chocolade doet mij ook aandenken nadat ik een hap had genomen naar Bros want zo zag het aan de binnenkant ook uit. Erg lekker en ook leuk bedacht zo. Waar deze is geproduceerd kon ik nergens op de verpakking terug vinden. Prijs € 0,99 cent.
2016-05-31-15-09-48-683

2016-05-31-15-10-12-953

Ik vond het erg leuk om dit te doen en mijn favoriet was wel de Noodle Snack en de Giant Caplico. Ik heb ze gekocht bij een toko genaamd Wah Nam Hong in Rotterdam.

Zouden jullie meer van aziatische snacks willen zien? Laat mij maar weten in de reacties.

Liefs,
Jennifer

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.