Verzorging

Cien Cellular Beauty

Je hebt het misschien vast wel gehoord of gezien. De hele hype over de crème van Cien Cellular Beauty die een dupe zou zijn van La Prairie. De La Prairie Cellular Radiance Cream van € 550, -. Ja, je leest het goed € 550, -! Ik zou voor geen goud willen betalen, maar omdat er zoveel reclame werd gemaakt over Cien Cellular Beauty en dat er mensen zijn die hele partijen opkopen en vervolgens op Marktplaats weer door verkopen voor een duurdere prijs. Was ik toch wel nieuwsgierig naar. Ik ben naar de Lidl geweest, zoals de meeste van jullie weten is dat Cien van de Lidl afkomt. Bij binnenkomst kwam ik ze al tegen. Hier en daar wat rommelig en ik vermoede ook al dat er toch een hele partij was verkocht om weer door te verkopen.

Uit de Cellular Beauty lijn bestaan er vier verschillende producten o.a.:

  • Cien Cellular Beauty Day Cream – € 3,99
  • Cien Cellular Beauty Night Cream – € 3,99
  • Cien Cellular Beauty Serum – € 3,99
  • Cien Cellular Beauty Eye Mousse – € 3,99

“Lidl brengt budgetversie van La Prairie’s €550,- Cellular Radiance Cream op de markt”
Bron: Daily Mail, 19 januari 2018

“Lidl brengt spotgoedkope variant van La Prairie crème op de markt”
Bron: Flair, 22 januari 2018

“De prijs van een crème zegt niet altijd alles over de kwaliteit”
Bron: Beaumonde, 2018

“Deze crème van Lidl is volgens beautygoeroes exact hetzelfde als de duurste crème ter wereld”
Bron: Grazia, 21 maart 2018

Aangezien ik helaas niet heel veel verstand van ingrediënten en vergelijkingen heb, zou ik jou graag door verwijzen naar het artikel van Beautylab waar Serena uitgebreid de Cien Cellular Beauty met de La Prairie Cellular Radiance Cream vergelijkt.

Verder kan ik wel met jullie delen hoe ik deze twee producten mij bevielen.
Wat mij het meest aansprak was de day cream en de eye mousse. Wat het mij meest opviel op alle verpakkingen was de naam Myramaze. Het is een ingrediënt uit een Afrikaanse opstandingsplant Myrothamnus Flabellifolia die extreme weersomstandigheden goed kan overleven, zowel extreme warmte als kou. De stof heeft dus een positieve werking op een droge huid waardoor hij weer in balans gebracht kan worden. Het ingrediënt komt ook terug in de crème van La Prairie vandaar dat waarschijnlijk de vergelijking is gelegd.

Aangezien we nu in de wintermaanden zitten en onze huid te verduren heeft kunnen we wel extra boost gebruiken. Dan komen de producten van Cien Cellular Beauty goed van pas.

De verpakkingen zien er mooi en verzorgd uit. Het kon zo ook in de schappen staan bij de bekende drogisterijen. Naast de verpakkingen zien de producten luxe uit, dat het voor mij helemaal niet cheap uitziet. Aangezien de producten p.st € 3,99 zijn.

Op de verpakking staat een advies leeftijd. Hier geven ze op alle verpakkingen vanaf 30 jaar tot 55+.

Cellular beauty dagcrème

  • Hydrateert de droge huid intensief
  • Rimpels worden verminderd en de huid wordt zichtbaar strakker
  • Beschermt dankzij SPF15 tegen door licht veroorzaakte huidveroudering
  • Voor een egale en stralende huid

De crème zit in een potje. Voor de ene een voordeel en voor de andere een nadeel. Een voordeel daarvan is je kunt zien hoeveel crème er nog in zit. Het nadeel daarvan is dat er makkelijk vuil in kom te zitten, omdat je toch elke keer met je vingers in zit. In plaats van met je vingers te gebruiken kun je ook een schoon spateltje voor gebruiken.

De crème voelt lekker dik, romig aan en smeert makkelijk uit. Het trekt snel in en ik heb ook het gevoel dat de crème zijn werk doet. Dus dat mijn huid hydrateert en niet droog wordt.

Cellular beauty eye mousse
De mousse met luchtige textuur is speciaal ontwikkeld voor de oogcontouren en zorgt voor eens frisse uitstraling rondom de ogen. De eye mousse zit in een tube, waar een tutje opzit. Een voordeel daarvan is je pak nooit teveel van het product en het blijft hygiënische. De eye mousse zelf is doorzichtig, het voelt licht aan en daardoor smeert het makkelijk uit.

Eindconclusie
Voor mij zijn het goede basis producten, waarbij ze allebei goed zijn werking doet. Daarnaast vind ik ook een pluspunt dat er in de dagcrème een SPF15 in zit. Helaas niet een hoge, maar er zit een SPF in. Beide crèmes voelen heerlijk aan en voor dat geld kan ik je zeker aanraden. Mocht je nog bij de Lidl komen en ze hebben nog staan. Probeer het zeker uit! Want ze zitten helaas niet vast in hun assortiment.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.