Food

Curry van wintergroenten, gekiemde zaden & quinoa


Laatst kon je lezen over Biotone Curcuma. Vandaag staat er voor jullie een winter recept die is bedacht door Biotone.

Curry van wintergroenten, gekiemde zaden & quinoa
(Hoofdgerecht – 4 personen)

Benodigheden voor de Curry
1 tl Biotona Curcuma
1 mespunt Biotona Ginger
4 el Biotona Coconut milk poeder
4 el Biotona Super Sprouts
1 rode ui
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
4 wortelen
1 pastinaak
1/2 butternut pompoen
Peper & zout
750 ml groentebouillon (of water met bouillonblokje)
Enkele blaadjes koriander

Bereiding
Schil de wortelen, pastinaak en butternut pompoen en snijd deze in grove blokjes. Pel de ui en teentjes look en snipper deze fijn. Zet de groenten, ui en knofook aan in een scheutje olijfolie en voeg de Biotona Ginger en Biotona Curcuma toe. Voeg de groentebouillon en Biotona Coconut milk toe en laat 20 minuten zachtjes koken met gesloten deksel. Breng op smaak met versgemalen peper en snuifje zout, werk af met Biotona SuperSprouts en enkele blaadjes koriander.

Benodigheden voor Quinoa
300g Biotona Quinoa
4 el Biotona Hennepzaadjes
1 tl Biotona Curcuma
1 kaneelstokje
1 sjalot
1 teentje knoflook
600 ml groentebouillon (of water met bouillonblokje)
Sap en zest van een halve limoen

Bereiding
Snipper de sjalot en de knoflook fijn en stoof aan in olijfolie. Spoel de Biotona Quinoa in een zeefje onder koud stromend water en voeg toe. Voeg de Biotona Curcuma en een kaneelstokje toe, giet de groentebouillon erover en laat 10 minuten onder gesloten deksel zacht garen. Kruid op het laatste af met versgemalen peper en zout. Werk de quinoa af met het Biotona Hennepzaad, limoensap en zest. Voeg ter garnering eventueel de fijngehakte rozijnen en walnoten toe.

EET SMAKELIJK!!!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.