Lifestyle, Verzorging

De maanden met een “R” zijn er weer


Hoe je het ook wendt of keert – heel Holland hoest. En dan kun je maar beter een middel bij de hand hebben dat écht helpt. Wist je dat honing de enige grondstof is waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het hoest verlicht? Hoestdrankmakers vinden dat niemand onnodig lang zou moeten hoesten, daarbij voegde ze een flinke dosis eerste klas honing toe aan hun Honing & Tijm Elixer en lieten ze overbodige toevoegingen achterwege. Dat voel je én dat proef je.

Honing helpt écht tegen hoest
Hoesten is een veelvoorkomende klacht waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. De vraag is – wat doe je ertegen. Het aanbod aan hoestmiddelen is oneindig, maar van het overgrote deel hiervan is de effectiviteit niet aangetoond. Wat echter wel helpt, is honing. Recent onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk maandblad Huisarts en Wetenschap (editie juli 2018)*, wijst uit dat gebruik van honing meer effect heeft bij hoest dan een grote variatie aan medische middelen. Daarnaast verkort honing ook de duur van de hoest in vergelijking met andere hoestmiddelen. Andere verzachtende ingrediënten zijn althea, tijm of sacharose. Het Nederlandse Huisartsen Genootschap raadt in haar Standaard Acuut Hoesten dan ook vrijwel alle hoestmiddelen af, omdat ze niet bewezen effectief zijn. Voor de behandeling van acute hoest is, zonder koorts, een doktersbezoek dus niet nodig…

Honing & Tijm Elixer
Wie het spreekuur liever overslaat, gaat vaak op zoek naar een zelfzorgmiddel bij drogisterij of apotheek. Ook hier staat echter van alles op het schap dat eigenlijk geen effect heeft. Bij Hoestdrankmakers vinden we dat patiënten recht hebben op een eerlijk product dat echt helpt. Ons Honing & Tijm Elixer bevat daarom een hoge concentratie zuivere acacia-honing. Ook de overige ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en er zitten geen onnodige chemische toevoegingen in. Deze combinatie van honing en andere natuurlijke ingrediënten heeft een bewezen verlichtende werking op de keel en luchtwegen. Het Honing & Tijm Elixer scoort bovendien niet alleen goed wegens het gehalte bewezen werkzame stoffen, maar werd onlangs ook door een apothekers verkozen tot best smakende hoestdrank**.

Ambachtelijke hoestdrank
Het Honing & Tijm Elixer is ontwikkeld door apothekers die al sinds 1988 recepturen van eerlijke en ambachtelijke hoestdranken maken. Dat gebeurt met veel passie en aandacht voor duurzaamheid, effectiviteit en heilzaamheid. Naast het Honing & Tijm Elixer bestaat het assortiment van Hoestdrankmakers uit het Tijm Elixer, Althea & Tijm Elixer en Drop Elixer. Alle elixers zitten boordevol pure en natuurlijke ingrediënten, in grotere en effectievere hoeveelheden dan bij vergelijkbare hoestdranken. Onnodige kunstmatige toevoegingen worden achterwege gelaten. Daarmee zijn de Hoestdrankmakers echt onderscheidend – terug naar de natuur!

Over Hoestdrankmakers
Hoestdrankmakers is onderdeel van BrOnPharma, opgericht door apothekers Bas Bruines en Rob de Wolf. BrOnPharma ontwikkelt en levert onderscheidende gezondheidsproducten, die mensen beter maken. Eerlijke producten, met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, en zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen. Om dat te bereiken, combineert BrOnPharma wetenschappelijke kennis met de wensen van de klant. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij BrOnPharma. Hun slogan luidt dan ook niet voor niets: puur, eerlijk en natuurlijk beter!

* Het onderzoek in het wetenschappelijk maandblad Huisarts en Wetenschap lees je hier.
** Meer informatie over de hoestdrankproeverij lees je in dit artikel van het AD.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.