Lifestyle

Gouden superboost voor je gezondheid

 

De goudgele specerij kurkuma (koenjit of geelwortel) die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken is afkomstig van de Curcuma longa plant. Kurkuma heeft bovendien talloze  positieve effecten op de gezondheid. In de Ayurvedische traditie wordt  de  wortel  al  eeuwenlang  toegepast  voor  de  behandeling  van  ontstekingen, ter  ondersteuning  van  de  leverwerking  en  om  het  hart  gezond  te  houden. Ook  de huid  blijft  door  het  gebruik  van  kurkuma  gezond  en  mooi.  In  India  zijn  zelfs  resorts te  vinden  waar  je  je  letterlijk  en  figuurlijk  kunt  onderdompelen  in  kurkuma.  Vanuit de  westerse  medicinale  wereld  is  er  groeiende  interesse  in  onderzoek  naar  de heilzame  werking  van  kurkuma.

Gouden multitasker
Biotona introduceert Curcuma Raw, pure kurkuma in poedervorm als superfood ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Het poeder bevordert niet alleen de flexibiliteit en de gezondheid van de gewrichten, het is ook goed voor de lever – het ondersteunt de vetvertering – en voor het zenuwstelsel. Het werkt daarbij ontstekingremmend en ook de huid is gebaat bij Biotona Curcuma vanwege de krachtige antioxidatieve werking ervan. Ook de natuurlijke weerstand krijgt een boost met behulp van Curcuma.

Golden food & drinks
In Indiase en Indonesische gerechten wordt kurkuma gebruikt in curry’s en boemboe’s vanwege de warme, iets bittere en aardse smaak die een fijne toevoeging is aan de sauzen. Daarbij: geelwortel kleurt gerechten en rijst mooi goudgeel, niet onbelangrijk in culturen waar de kleur van gerechten een belangrijke rol speelt. Ook een goudkleurige latte met een theelepel Biotona Curcuma (eventueel met een scheutje espresso) is een ware feel-good drank met een heerlijke kruidige smaak. Voeg Biotona Curcuma ook toe aan smoothies of
shakes in combinatie met vruchten (sappen), andere superfoods, (plantaardige) melk, yoghurt of water.

Biologische teelt
De curcumawortels voor Biotona Curcuma worden 100% biologisch gekweekt op Sri Lanka en na de oogst en selectie gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur heel dicht aansluit bij de verse wortel. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven.

Over KeyPharm
KeyPharm ontwikkelt en distribueert natuurlijke, hoogkwalitatieve gezondheids-en verzorgingsproducten voor de consument. KeyPharm gelooft sterk in de verantwoordelijkheid tegenover de consument met als resultaat een aanbod van duurzame, efficiënte en veilige producten. Wetenschappelijke onderbouwing en voortdurende innovatie staan garant voor het waarmaken van de claims. KeyPharm is producent van Biotona, Physalis en Pureté bio.

Biotona Curcuma 100% Raw Powder is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via Holland and Barrett. Prijs: € 10,50 (200 gram)

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.