Hartverwarmende linzensoep met paprika


Deze week gaat het vriezen; de perfecte tijd voor een hartverwarmende kop overheerlijke bonensoep. Het recept is bedacht door Blije Boon.

De Blije Boon campagne vraagt daarom ook in 2017 aandacht voor alle goede aspecten van bonen. Bonen zijn een rijke en gevarieerde voedingsbron. Met ruim 1000 soorten bieden ze een keur aan variatiemogelijkheden, smaak, bite en kleur. Bonen zijn rijk aan eiwitten en vitaminen en zijn caloriearm. Door hun unieke samenstelling passen bonen goed in een dagje zonder vlees. Bovendien hebben ze een lage milieubelasting. Ze passen dus uitermate goed bij het “Nieuwe Eten”, waarin de consument zoekt naar een menu met minder vlees en minder koolhydraten, maar wél lekker en gevarieerd eten.

Ingrediënten (gerecht voor 4 personen)
+1250 gram linzen uit blik van Bonduelle of uit Hak stazak
2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 stengel groene selderij, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 l groentebouillon
1 el tomatenpuree
1 kruidenboeketje (tijm, laurier, peterseliesteeltjes)
Paprikapoeder
Peper en zout
1 rode, groene en gele paprika, in reepjes

Bereiding
Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Doe de selderij en knoflook er bij en schep het geheel goed om, tot alles goed met elkaar vermengd is. Schenk de groentebouillon er bij en breng zachtjes aan de kook. Doe de tomatenpuree en het geurende kruidenboeketje bij de bouillon en laat 10 minuten zacht koken. Voeg ¾ van de linzen toe en laat nog eens 10 minuten koken. Verwijder het kruidenboeketje. Mix de soep tot een glad geheel en breng de soep opnieuw tegen de kook aan. Voeg de overige linzen toe en kruid naar smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
Stoof de kleurrijke paprikareepjes in 1 el olijfolie. Schep de linzensoep in diepe kommen en werk af met de paprikareepjes.

Wat is jou favoriete soep?

Liefs,
Jennifer

1 Comment

  • Florentine 13/02/2017 at 19:05

    Wat een heerlijk recept! Ik vind dat je super mooie foto’s maakt:-)
    Leuke blog heb je! Liefs, Florentine

    Reply

Leave a Comment