Lifestyle

Nieuwe smartphone, wat nu?


Een nieuwe smartphone uitzoeken is eigenlijk wel lastig. Want waar ga je voor? Voor design, functies, camera of abonnement kosten? Sinds kort heb ik een nieuwe smartphone. Mijn vorige smartphone was gevallen en ik had helaas geen bescherming om mijn smartphone. Dat was écht super balen! Waardoor mijn scherm helemaal kapot was. Dus opzoek naar een nieuwe smartphone.

Ik wilde eigenlijk graag weer een Sony, omdat de kwaliteit van de camera helemaal top is. Daarnaast wilde ik géén hoog abonnement aanschaffen, waarvoor ik bijvoorbeeld elke maand € 60,-  neer moet leggen. Dus wat voor mij belangrijk was is het abonnement, de kwaliteit van de camera en als laatst design. Bij Sony vond ik het abonnement eigenlijk wel aan de hoge kant. Maakte niet uit bij welke provider ik ging kijken. Dat ging snel over, dus op naar plan B.

Naast Sony ben ik ook een fan van Samsung. Samsung Galaxy S9 was ook net uit. Hetzelfde verhaal, dus eerst naar de abonnementen kijken bij alle providers. Daarnaast ben ik gaan kijken wat het verschil is tussen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S8. Met kijken bedoel ik ook meer op het gebied van welke functies heeft de ene wel en de ander niet. De verschillen kun je volop op internet opzoeken en lezen, wat ik zelf ook had gedaan. Na al het lezen kwam het erop neer dat er bijna geen verschil is. Het enige verschil was het abonnement. Logisch dat ze voor Samsung Galaxy S9 meer vragen, omdat het net nieuw is. Dan zat je rond de € 60, – per maand aan abonnement kosten en bij Galaxy S8 was je ongeveer rond de € 35, – kwijt per maand. Dus ja dat scheelt een hoop aan kosten en qua functies zat er bijna geen verschil in. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Weetje wat vandaag nieuw is, is morgen weer oud.

Waar ik wel aan moest wennen bij de Galaxy S8 was de volume knop. Meestal zitten ze aan de rechtse zijkant bij de aan en uit knop. Bij deze zitten ze aan de linkse zijkant. Daaronder zit er nog een knop, dat is je persoonlijk assistent Bixby van Samsung. Hoewel ik deze functie nooit gebruik, druk ik toch automatisch op die knop wat ik zelf wel vervelend vind. Soms vind ik zelf wel fijn dat je ook een print screen kan maken op de smartphone. Hiervoor moest ik wel even zoeken op internet. Verder ben ik erg blij met de camera. Hij maakt ook duidelijke foto’s en hij zorgt er ook voor dat als je op één product wilt focussen de achtergrond wazig wordt. Zelf ben ik daar erg tevreden over.

Bij een nieuwe smartphone hoort natuurlijk ook een leuk hoesje. Van de vorige keer had ik wel geleerd en aangezien ik de komende twee jaar met mijn nieuwe smartphone moet doen is een goed hoesje wel belangrijk. Bij Shop4hoesjes heb ik aantal leuke Samsung hoesjes gezien. Onder ander deze drie:

Waar let jij op als je een nieuwe smartphone gaat aanschaffen?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.