Speculaas Tiramisu

naamloosDrie jaar terug zag ik een leuk, simpel en snel recept in de Albert Heijn magazine. Het recept waarover het gaat is een speculaas tiramisu. Aangezien over paar daagjes Sinterklaas is, wilde ik dit recept met jullie delen. Graag wil ik wel bij vermelde dat dit toetje best wel machtig is, ook al ziet het niet machtig uit op foto. Alvast veel plezier met het maken van speculaas tiramisu!

naamloos

Leuke tip tijdens Sinterklaas als toetje voor de kinderen, alleen zou ik dan wel de sinaasappellikeur weg laten. 😉 Je kunt eventueel door de mascarpone frambozen jam doorheen mengen.

4 personen
2 el witte basterdsuiker
1 el sinaasappellikeur (slijter)
250 g mascarpone
2 el chocoladehagel wit XXL
1 limoen
150 g frambozen
6 blaadjes basilicum
12 speculaasjes

Bereiden
Roer de mascarpone los met de likeur en suiker. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Roer het rasp en de chocoladehagel door de mascarpone. Snijd het basilicum in reepjes. Roer het basilicum met de frambozen voorzichtig door de mascarpone. Leg op elk bordje een speculaasje. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Dek af met een speculaasje en serveer.

Op Albert Heijn staan er nog veel meer speculaas recepten o.a. dit recept en de foto’s komen ook van Albert Heijn. Ook wil ik graag bij vermelde dat dit geen gesponsorde artikel is, maar een recept die ik graag met jullie wil delen die ik zelf graag erg lekker vind. 🙂

Voor degene die sinterklaas vieren, wens ik jullie alvast een gezellige pakjes avond!

Liefs,
Jennifer

1 Comment

  • Jolanda 01/12/2016 at 08:52

    Ziet er leuk uit, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik m’n twijfels heb of het lekker is. Vaak is het dan juist heerlijk haha

    Reply

Leave a Comment