Persoonlijk

Dag Oma

resize-img

Hier zit ik dan achter mijn laptop (dus voor mij is het vandaag maandag wat ik nu aan het typen ben) niet wetend wat ik voor blogpost ik moet maken voor deze donderdag. Ook niet wetend wat ik afgelopen weekend heb moeten horen van mijn moeder. Ik had eergisteren de verjaardag van mijn vader gevierd bij hem thuis met z’n alle. Op dezelfde dag kreeg ik te horen dat mijn oma is overleden. Een dubbel gevoel en toen was het even stil in mijn hoofd… Alle herinneringen kwamen naar boven en ook één voor één zag ik ze voor me. Daarom komt er geen blogpost op donderdag, maar op een woensdag dus als jullie dit lezen, een eerbetoon aan mijn oma.

Voordracht

Dag oma,

Dat moment dat we te horen kregen dat je er niet meer was, kwamen bij mij en ook vast bij vele de herinneringen naar boven. Één voor één zag ik ze voorbij komen.

Éen van de herinneringen was wel het lekkere eten wat je allemaal klaar maakte. Vooral het avondeten stond er genoeg lekkers op tafel. Je had een grote diepvries staan in de keuken waarna alle kommetjes met de overgebleven eten daar er op terug stonden afgedekt. Vooral als oom Michael even alleen in de keuken stond om wat van te snoepen riep je al vanuit de woonkamer ”Wat doe je daar, heb je niet genoeg gegeten?!” en nog steeds moet ik nog om lachen als ik daaraan terug denkt.

Of als de dokter bij jullie op huis bezoek was geweest moest hij altijd wel iets meenemen van eten, hoe hard hij zei van : nee dat hoeft écht niet. En ging hij toch de deur uit met het lekkere eten die je hem heb mee gegeven en ook voor zijn gezin.

Ook kon je er niet omheen dat je favorieten bloemen dahlia’s waren, want je tuin stond er vol mee. En ook was je dol op sinaasappelen.

sinaasappel-boom

En zo kan ik wel uren wel over je praten. Maar één ding was zeker je was altijd goed voor anderen mensen en ook voor de hele familie.

Vandaag zijn we dan met zijn alle speciaal voor jou gekomen, je zou deze vrijdag 88 jaar worden wat helaas niet mocht baten. Maar toch zal ik er niet om treuren. Want ik weet zeker dat de dierbare mensen op jou staan te wachten en met liefdevol met open armen jou willen ontvangen. Doe ze de lieve groeten van ons allemaal aan de dierbare mensen. Het is goed oma het is nu écht tijd om afscheid van je te nemen, we zullen je nooit vergeten en de herinneringen blijven altijd bestaan.

condoleance_kaart_2

We houden van je!

Liefs,
Jennifer

You may also like...

3 Comments

  1. Dankjewel Mariska & Sabrina voor jullie berichtje! 🙂

  2. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jou en je familie toegewenst. Toch wel fijn dat je mooie herrineringen van je oma hebt die je voor altijd kan koesteren!

    -x-

  3. Wat een moeilijk nieuws maar een heel lief mooi stuk heb je geschreven. Heel veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.