Lifestyle

Dierproefvrij Tag

crueltyfree
Hoe vaak staan we bij stil over dierproefvrij make-up producten? Ook al zijn er bepaalde high end merken die erg gewild zijn en die niet dierproef vrij zijn, zou je het dan toch kopen? Vandaag wil ik dan ook een dierproefvrij tag gaan doen. Deze heb ik o.a. bij Astrid en Hilde zien staan en vond het erg leuk om het zelf ook te doen. Origineel kom de diervrijproef tag van Mariëlle en Sarah. Dus lees snel met mij mee wat ik allemaal van dierproefvrij vind.

Als ik zelf naar mijn make-up producten kijk wat ik heb liggen die niet dierproefvrij zijn is Maybelinne, Sans Soucis, Rimmel, Guerlain, Artdeco, Clinique, OPI en Olaz. Eigenlijk wel een hoop merken die ik heb liggen die niet dierproefvrij zijn. Daar sta ik dan wel van te kijken en dan zijn dit alleen maar de make- up producten. Dan heb ik nog niet eens over haar en verzorgingsproducten wat er daar eventueel tussen zit!

1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?
Dat is toch de concealer liquid camouflage van Catrice. Het is waterproof, dus dat is voor sowieso een pluspunt en het geeft voor mij voldoende dekking en de wenkbrauw kit ook van Catrice.

2. Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?
Chocolade oogschaduw palette van Makeup Revolution, écht een budget aanrader!
2016-04-22-13-25-26-402

3. Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?
Sinds kort mijn favoriet is de lip locked stain van het merk Manna Kadar. Prachtige nude kleur die in het begin glans geeft als je het aanbrengt en na paar uurtjes wordt die mat van kleur. De kleur blijft ook lang zitten.

4. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?
Skin science dagcrème van Kruidvat.

5. Wat is je favoriete dierproefvrije body product?
Coconut lijn van The Bodyshop.

Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?
The Master Perfumer Jasmine Blush van de Kruidvat en Forever Love van Etos merk zelf.
2016-04-15-14-20-33-247

7. Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?
Catrice en Essence.

8. Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?
Ik zou eerder eerst allemaal weggeven in plaats van weggooien. Waarom? Ten eerste ik heb er ook voor betaald en om nou een volle verpakking in de prullenbak te gooien vind ik het ook zonde. Dus als ik bijvoorbeeld in mijn vriendenkring of familielid kan blij maken, waarom niet?

9. Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?
Wat ik sowieso niet ga missen en tot nu toe nog nooit heb gekocht is het merk van MAC. Hoe gewild bijna iedereen van is en over schrijft in beautybloggers wereld. Wat ik wel ga missen is Vaseline. Want ja daar ben ik ook vanuit thuis mee opgegroeid. Ik stond er wel van te kijken dat Vaseline ook in dat lijstje thuis hoorde van niet dierproefvrij. Ow en de mascara van Maybelinne sensational waterproof.
DSC_3530

Zou ik zelf nu ook alles dierproefvrij producten willen kopen?
Sinds ik de lijsten heb bekeken wil ik toch meer gaan opletten. Helaas sta ik ook niet altijd even bij stil als ik producten ga kopen en namelijk vooral als ik haast heb. Maar dat niet alleen als je de lijst zou zien staan er best wel héél veel merken die allemaal dierproefvrij zijn en als je die allemaal zou onthouden. Misschien voor mij ook wel handig om bepaalde merken eruit te halen die voor mij aanspreken.

Dus eigenlijk wel een tip of ook wel leuk om eens naar te kijken wat voor producten jij in je huis heb liggen die niet of wel dierproefvrij zijn.

Ik zet hier een link waar alle merken die wel dierproefvrij zijn en die niet dierproefvrij zijn. Deze twee lijsten komen van Noaki.

Hoe sta jij erin voor wel of niet dierproefvrij?

Liefs,
Jennifer

You may also like...

7 Comments

  1. Whoops ik zie nu pas dat jij hem ook hebt overgenomen, ontzettend leuk <3 Dank daarvoor nog!

  2. Wat ontzettend goed dat je probeert bewust te zijn wat betreft dierproefvrij! Dat geldt ook voor mij, soms in mijn enthousiasme sta ik er niet altijd bij stil maar ik probeer het zeker! hele leuke tag!

  3. Heey wat leuk dat je de tag hebt ingevuld! Goed om je bewust te worden van deze dingen he? Chocolade palettes vind ik ook echt top! Dectag us trouwens bedacht door Mariëlle (gekopmakeup.nl), Sarah (mevrouwmiauw.nl) en mij. Misschien wel zo netjes de eerste twee dames ook te noemen 🙂 Zij bloggen ook helemaal dierproefvrij.

    1. Hoi Astrid, Dankjewel voor je tip! Zal er nog in verwerken 🙂

  4. Leuk dat je de tag hebt gedaan! Als je er maar iets bewuster van wordt scheelt al een heleboel natuurlijk!

  5. Sterker nog, als je iets weggeeft kost dat het het originele bedrijf geld omdat diegene het product dus zelf niet meer in de winkel koopt.

    Zo zie je maar dat dierproefvrij in alle prijsklassen komt!

  6. Wat een leuke en vooral goede tag is dit. Sinds ik veel meiden volg die vaak schrijven over dierproefvrije make-up ben ik me er meer mee bezig gaan houden. 100% goed doe ik het zeker niet (zou wel beter zijn) maar ik probeer er wel een beetje op te letten. Ik koop bijvoorbeeld niet veel Mac producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.