Lifestyle

Mijn Kwasten Stash

DSC_4009
Voor sommige van jullie wilden graag weten wat voor make up kwasten ik gebruik als ik mijn make up aanbreng. Vandaag is het zover dat ik mijn kwasten aan jullie wil laten zien. Dus kijk snel met mij mee wat voor make up kwasten ik allemaal heb.

DSC_4011

Dit is mijn houder waar ik mijn kwasten inzet. Zoals je ziet heeft deze houder 3 openingen waarin de grootste mijn gezicht kwasten in zitten, de linkse kant doe ik mijn kwasten voor mijn oog en de laatste is de rechtse doe ik mijn eyeliner, mascara, wimperkrul tang en een pincet erin. Deze houder is makkelijk schoon te maken, hij is ook mooi doorzichtig en ik heb hem ooit bij de Kruidvat gekocht. Zelf vind ik harstikke makkelijk, niet dat het één grote pot is dat alles door elkaar zit want daar hou ik zelf niet van.
DSC_3990

Ik begin eerst met de kwasten voor mijn gezicht die ik bijna allemaal gebruik, bij sommige heb ik dubbel ( geldt ook bij mijn andere kwasten voor mijn ogen) omdat ik het zelf fijn vind om af te wisselen als bijvoorbeeld de ene kwast vies is of ik gebruik een anderen kleur.

Hier zie je 3 verschillende poederkwasten van 3 verschillende merken. De eerste is van BeeBee komt van de makeupactie.nl die is super zacht (dat zijn ze eigenlijk alle drie) en daarvan heb ik een review over geschreven zie hier link http://seeyanext.nl/?p=1957. De tweede heb ik als laatst aangeschaft die komt van de winkel DM Deutschland en de laatste die heb ik al heel lang in bezit al ongeveer 8 jaar! Deze is van Catrice en  geloof het of niet maar hij is nog steeds in goeie staat, dat ik gewoon zonde vind om weg te gooien. De poederkwasten gebruik meer om mijn gezicht af te poederen door een matterende poeder van Essence bijvoorbeeld.
DSC_3995

Mijn 3 blush kwasten van Catrice, Etos merk zelf en Colormates. De eerste blush kwast met roze die heb ik ook net als de poederkwast ongeveer al 8 jaar en nog steeds is die in goede staat. De Etos merk zelf heb ik als laatst bij toegevoegd ook erg fijn  in gebruik. De Colormates kreeg ik ooit uit een beautybox, alleen deze pak ik niet zo gauw want de haartjes van deze borstel vind ik niet zacht aan voelen.
DSC_3996

Mijn favoriete kwast van RT Expert Face die ik dagelijks gebruik om mijn foundation aan te brengen, eigenlijk wil ik nog een tweede bij toevoegen weet nog niet of ik dezelfde merk weer ga nemen. Maar deze brengt erg fijn aan en verdeelt ook je foundation op je gezicht goed uit. De haartjes van deze kwast zitten dicht op elkaar en is ook wat stugger.
DSC_3992

Deze 2 kwasten gebruik graag om een highlighters aan te brengen. Hiervan heb ik 2 van omdat ik verschillende kleuren highlighters heb en vind dan ook fijn om af te wisselen. De haartjes zijn trouwens ook erg zacht.
DSC_3991

Om mijn bronzer aan te brengen doe ik dat met de RT Retractable Kabuki. Maar je kunt met deze kwast ook blush of anderen poeders mee aanbrengen. Maar ik zelf gebruik het alleen voor mijn bronzer. De hulsel kun je uitschuiven en een dop terug op te plaatsen, maar zelf doe ik dat niet.
DSC_3993DSC_3994

De Stipple kwasten zowel een grote en een kleine kwast van het merk E.L.F. Deze gebruik ik om alles egaal te maken of dat de kleuren mooi over te lopen.
DSC_3998

De haartjes zien er stekelig uit, maar ze voelen zeker niet onprettig aan.
DSC_3999

Voor mijn wenkbrauwen gebruik de 2 kwasten van E.L.F. en Revolution E104 om weleens af te wisselen. Ook deze zijn fijn te gebruiken.
DSC_4000

De shading kwast 203 van de Hema gebruik ik om een zwart lijntje te zetten onder mijn onderste wimpers. De haartjes zijn stug, stevig en kort. Zelf vind ik met kwast zachter uitstralen ipv met een oogpotlood. Want met de kwast kun je tegelijker tijd uitvegen.
DSC_4001DSC_4002

Om oogschaduw aan te brengen vooral op mijn bewegende oogleden gebruik deze kwasten. Van het merk E.L.F., Kiko en van Urban Decay. Alle drie even fijn om te gebruiken.
DSC_4003

Om mijn oogschaduw te blenden gebruik ik deze 3 kwasten van Catrice, E.L.F. en van Kiko. Die van Catrice gebruik ik alleen de linkere kant en die van Kiko vind ik persoonlijk ietsje aan de grote kant.
DSC_4004

Precisie kwast gebruik ik meer om bij mijn binnenste ooghoek een glanzende oogschaduw aan te brengen. De haartjes zijn juist daarom puntig om precies op de lijntjes uit te vegen.
DSC_4005DSC_4007

De spooly als ik mijn  wenkbrauwen heb ingekleurd dan kam ik nog even doorheen met deze spooly van het merk E.L.F.
DSC_4008

Dit zijn mijn kwasten die ik alle even graag gebruik, niet dat ik allemaal tegelijk dagelijks gebruik maar wel handig om ze te hebben. Zelf heb ik nooit één grote kwasten set gekocht. Deze kwasten heb ik allemaal één voor één gekocht, want ik ben net als de meeste van jullie misschien eerst gaan onderzoeken waar al die kwasten voordienen en of ik ze überhaupt wel nodig heb. Maar ik zou in de toekomst weer paar nieuwe kwasten aan willen schaffen. De merken van Real Techniques ben ik ontzettend weg van. Voor budget kwasten vind ik Catrice, E.L.F. en van de DM ook super fijn om mee te werken.

Wat voor make up kwasten gebruik jij graag en welke raad je ons allemaal aan?

Liefs,
Jennifer

You may also like...

6 Comments

  1. Ik ga de expert face brush van real techniques toevallig deze week bestellen, heb er alleen maar goeds over gehoord dus ben erg benieuwd!

    1. Hoop dat je het bevalt, want ik zelf vind hem fantastisch en gebruik hem dagelijks 🙂 Alvast heel veel plezier met het gebruiken van je nieuwe kwast!

  2. Mooie verzameling dit! Ik heb zelf kwasten van Essence, Hema en Etos. Budget maar erg fijn!

    1. Dankjewel Irma dat je mijn verzameling mooi vindt. 🙂 Zelf vind ik sommige budget kwasten ook net zo fijn als duurdere kwasten.

  3. Je hebt hele mooie kwasten! Die van ELF zijn hele fijne budget kwasten, en HEMA heeft ook wel fijne. Ik wil er een paar van Sigma uitproberen, ZOEVA is ook heel fijn 🙂

    1. Dankjewel Mariska! 🙂 Oke zal eens ook een keer kijken naar het merk van Zoeva. Van Sigma heb ik ook nog niet uitgeprobeerd, zelf vind ik weleens lastig omdat de meeste online te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.