Food

Mini bananen pannenkoekjes


Doordeweeks probeer ik zoveel mogelijk gezond te eten. Dus geen snoep, koek en vette hap. In het weekend is dan mij ook wel een feest, omdat ik dan juist wel lekkere dingen ga eten maar alsnog met mate. Op zondag bak ik meestal zowel normale grote of mini’s pannenkoeken voor de lunch. Want hey ook ik slaap meestal uit op een zondag dat ik dan het ontbijt oversla.

Bij pannenkoeken beslag denk je al gauw aan suiker, melk en bloem. Maar bij dit recept heb je totaal geen van drieën nodig.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiden:
Prak de banaan helemaal fijn en mix samen met twee eieren + bakpoeder. Dit kun je zowel met een mixer, keukenmachine of gewoon met een garde mixen. Wat voor jou het fijnst is om mee te werken.

Als het beslag helemaal goed door gemixt is, dan kun je gaan beginnen met pannenkoekjes te bakken. Ik schep zelf 3 eetlepels van het beslag in mijn koekenpan voor één mini bananen pannenkoek. Bak de pannenkoekjes aan weerszijden bruin. Zelf haal ik 6 mini bananen pannenkoekjes uit het beslag. Nadat alles is gebakken, doe ik nog bosbessen overheen strooien én natuurlijk niet te vergeten agave siroop (omdat het weekend is), maar dit kun je gewoon weg laten. 😉

Het voordeel hiervan is je heb 2 verschillende fruit naar binnen gewerkt. Verder is er helemaal niks aan toegevoegd qua suiker, melk en bloem. Dus mocht je bijvoorbeeld melk allergie hebben dan is dit ideaal. En nog idealer is dat het héél simpel is te maken en de ingrediënten heb je al meestal in huis liggen.

Liefs,
Jennifer

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.