Persoonlijk

Onze deel en tips voor de bruiloft deel 1

In dit artikel wil ik graag onze ervaring en tips geven voor de bruiloft. Omdat wij zelf dit jaar gaan trouwen, willen we onze verhaal doen wat je allemaal tegenkom tijdens zo’n voorbereiding van een bruiloft en wat ongeveer de kosten zal zijn. Op dit momenteel hebben we al bijna alles geregeld. Ben je benieuwd, gaan jullie ook binnenkort trouwen en wil je weten wat jullie te wachten staat lees dan verder.

Aller eerst van HARTE GEFELICITEERD! Zelf weet ik nog heel goed dat ik vorig jaar ten huwelijk werd gevraagd in Venetië. Voor mij was dat een fantastisch gevoel met een big smile! 😀 Op één van mijn artikel hoe hij mij ten huwelijk vroeg, kan je lezen hoe dat was gegaan.

Eerlijk is eerlijk trouwen kost écht DUUR! Je kan natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Het is super gevoel als je ten huwelijk word gevraagd, maar dan kom pas de échte werk. Dan pas zie of hoor je wat de prijzen zijn. Dan praat ik niet over een paar tientjes. Nadat je ten huwelijk word gevraagd ga je samen een datum prikken wanneer jullie willen gaan trouwen. Vervolgens geef je dat bij de gemeente aan. Elk gemeente is anders hoe je dat door moet geven.

Niks is zo vervelends als je beide niet weet hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. Echter is dat juist héél belangrijk dat jullie precies weten wat jullie willen. Dat scheelt enorm in tijd! En zeker ook niet onbelangrijk is de budget! Als je niet zoveel heb te besteden voor jullie bruiloft, kijk dan waar jullie op kunnen besparen of eventueel decoratie spullen lenen.

Aangifte trouw
Bij ons geval moesten wij via internet doen en we konden ook gelijk doorgeven wie wij hadden als getuigen. Wij hadden namelijk vier, dus elk van ons twee. Toen kregen we keuzes wie word je trouwambtenaar, wat word de locatie voor onze ceremonie, wil je een trouwbelofte boek en de tijd waarop we wilde gaan trouwen. Wij hadden geen trouwbelofte boekje gekozen, want dat moest je ook extra voor betalen. Simpel gezegd hadden we ook zoiets van ja je hebt dan een trouwbelofte boek waar je dan later niet meer omkijkt. Locatie voor de ceremonie hadden we alternatief gekozen, dus niet bij de gemeente zelf. Door ons gekozen trouw ambtenaar neem dan twee weken voor onze trouw contact met ons op. Dan kwam de betaling en wij moesten € 400,- gelijk betalen. Zo en dat hadden we niet verwacht dat zo’n aanvraag € 400,- kost! We schrokken natuurlijk van het bedrag, maarja we wilde hoe dan ook gaan trouwen en we moesten het bedrag wel betalen. Echter dit is natuurlijk per gemeente verschillend qua prijs.

 

Locatie
Hierna gingen we onze locatie voor onze ceremonie + feest zoeken. We wilden ook liefst alles op één plek houden. Ook was het voor ons belangrijk dat er genoeg “gratis” parkeer gelegenheid was voor onze gasten, aangezien we op een zaterdag gaan trouwen. Dat was best wel moeilijk, omdat de meeste locatie al gereserveerd waren voor een ander bruiloft. Dus ook hierbij een tip. Wees op tijd bij voor jullie locatie! De vijver werd steeds kleiner en ik begon al te knijpen. Want we wilden ook niet al te ver van huis en sowieso voor de gasten ook niet. Uiteindelijk hebben we toch onze locatie gevonden in de buurt. Wat waren wij blij en we konden uiteraard ook van onze lijst afvinken. Tijdens onze afspraak hadden we onze wensen uitgedeeld. Denk aan eten, muziek, decoratie etc. Wat je wel of niet mag gebruiken bij de locatie. Bij onze locatie mogen wij geen confetti’s gebruiken. Zulke dingen zijn handig om te weten. Voor hetzelfde geld koop je iets wat je niet mag gebruiken. Dat zou zonde zijn en ook het geld. Nou kost confetti niet duur, maar voor hetzelfde geld hadden we wel iets duurs aangeschaft. Decoratie moesten wij zelf verzorgen denk aan ballonnen, decoratie voor op tafels etc. Ook fijn tijdens onze gesprek met de eigenaar was dat we altijd welkom zijn om te komen kijken hoe en wat waar we de decoratie willen gaan plaatsen. Ongeveer 2 maanden voor onze bruiloft nemen we alles door met de eigenaar o.a. hoeveel exacte personen komen op die dag, wat voor eten we op het menu willen plaatsen voor de diner, de tijdschema hoelaat we daar gaan trouwen etc. De muziek/DJ was ook zo bij ons geregeld, omdat mijn vriend o.a. in de muziek wereld zit.

De gastenlijst
De volgende stap was de gastenlijst. Wie willen we allemaal uitnodigen en wie niet. Willen we het groot of klein houden? Daarin waren we heel snel mee. Want let op! Hoe meer je mensen uitnodigd des te duurder het allemaal wordt. Wij hebben ongeveer 80 man en dat vonden we een mooie getal. In die 80 man zit onze familie bij, goede vrienden (waar we laatste tijd/ jaren mee omgaan), de buren waarmee we goed contact hebben en uiteraard onze collega’s. Ook hebben we tijdens het maken van onze gastenlijst gelijk iedereen ingedeeld. Daarmee willen we zeggen wie we alleen bij de receptie willen hebben en wie bij de avond feest etc.

Save the date
Nadat we onze gastenlijst in orde hadden, was het tijd om save the date kaarten te bekijken. Dat kun je overal bekijken en wij hadden onze save the date kaarten via kaartje 2 go besteld. Ruime keuze daarin voor ieder wat wils. Let op wanneer jullie trouwdatum is en wanneer je save the date kaarten wilt gaan versturen. Ik ben op 1-07-2017 ten huwelijk gevraagd en we trouwen op 18-08-2018. Dus wij hadden eind november begin december onze save the date kaarten uitgestuurd. Omdat we ook rekening moesten houden dat iedereen in het nieuwe jaar hun zomervakantie moet doorgeven en of ze misschien vakantie gaan boeken.

Fotograaf/ videograaf
Ik had al eerder aangegeven dat budget erg belangrijk is. Ondertussen hadden we al prijs indicatie gekregen van onze locatie en van de DJ. Een locatie waar we onze feest en ceremonie houden is ook niet goedkoop. Denk gerust aan een bedrag vanaf € 2000,- . Dat is natuurlijk per locatie verschillend uiteraard. Maar ik denk zelf dat het overal ongeveer in dezelfde prijs klasse zit. Maarja zonder fotograaf heb je geen leuke herinneringen om op terug te kijken en die moesten wij ook regelen. Dat was bij ons ook erg snel gebeurd, omdat we al iemand kende die in dat vak zit. Een profeseniale fotograaf inhuren moet je aan een bedrag denken vanaf € 700,-. Het kan zelfs meer zijn, ligt ook helemaal aan jullie wensen wat jullie willen. Een videograaf inhuren moet je al denken aan een bedrag vanaf 1000,- . Wij hadden al bij paar verschillende videograaf prijzen nagevraagd en we vonden eerlijk gezegd best wel duur. Wij hebben natuurlijk een budget en af en toe moet je even alles bij elkaar optellen hoeveel je tot nu toe kwijt ben. Soms moet je ook dingen overwegen om het wel of niet te doen. Dat niet alleen, want er komen nog meer belangrijke dingen aan zoals de trouwringen, jurk, pak, vervoer etc. Maar even terug bij de videograaf. Wat wij als eerste aan ons zelf vroegen was, hoevaak kijk je een trouwfilm terug? Wij dachten zelf van dat we eerder foto’s terug zouden pakken om te bekijken dan een film. En de volgende vraag was is dan voor die prijs waard als je een videograaf in zou huren als je daarna bijna nooit de film terug kijkt. Onze antwoord was duidelijk een nee.

Trouwringen
Wij hadden een afspraak gemaakt bij een juwelier. De verkoopster die ons hielp was erg aardig en ze nam de tijd voor ons. We kregen aantal dozen met daarin verschillende trouwringen te zien en we mochten uiteraard aanpassen of die lekker zat en vooral heel belangrijk of het stond. Ook vroeg ze willen jullie je trouwring aan je rechte of je linkse hand dragen. Daar hadden we niet bij stil gestaan en vroegen wat de achterliggende gedachten waren. Als je rechts zou dragen, dan is dat protestant. De linkse hand katholiek. Ook gaf ze aan dat de meeste mensen hun trouwring aan de linkse hand dragen, omdat je hart ook aan de linkse kant zit. Onze keuze was de rechte hand. Ik had een mooie trouwring gezien en ik schrok met écht toen ik daarna de prijs hoorde. € 2000,- voor één trouwring!!! En dan kwam de heren ring het bedrag nog extra bij. Tegen de verkoopster zei ik eerlijk dat ik niet zoveel geld wil besteden aan één ring. Daar kon ze in vinden en ze zei dat ik ik rustig over na kon denken. Maar ik hoefde niet lang er over na te denken omdat mijn besluit vast stond, hoe mooi ik de ring vond. Met dat geld kan ik ook andere mee dingen doen. Op internet kwamen we op diamondsbyme.nl uit. Je kon je eigen (trouw) ring (en) ontwerpen of de bestaande ringen aanpassen naar jou smaak. De trouwringen verkopen ze daar als set prijs, de prijs is ook goedkoper. We hadden precies dezelfde model gezien, die wij bij de juwelier hadden gepast. De kwaliteit is hetzelfde zoals bij de juwelier. Alle sieraden van diamonds by me word in hun eigen huis gemaak. Een sieraad word pas gemaakt wanneer er een bestelling wordt geplaatst. Ook hebben ze geen dure voorraad en je koopt dus direct van de producent. Vandaar dat prijzen laag zijn. Dit is ook mijn tip, willen jullie trouwringen kopen als set prijs en dat de kwaliteit net goed is als bij de juwelier neem dan eens kijkje op diamonds by me. Wees gerust als jullie ringmaten niet weten, dan kan diamonds by me een gratis set ringen bos naar jullie toe sturen.

Volgende keer kom deel 2, anders word dit artikel erg lang. 😉 Hebben jullie zelf ook trouw tips, laat dan achter bij de reactie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.