Lifestyle, Persoonlijk

Onze deel en tips voor de bruiloft deel 2

De vorige keer had ik een artikel geschreven over “Onze deel en tips voor de bruiloft deel 1. Vandaag ga ik verder met onze deel en tips van onze bruiloft.Als dit artikel online verschijnt dan is het nog ongeveer 7 weken, voordat onze grote dag aanbreekt. Hiervoor deed ik nog hier en daar koeltjes erover als er iemand om vroeg hoe het met de bruiloft is. Zelf vind ik erg vervelend omdat ik juist graag wil vertellen wat we allemaal hebben geregeld en hoe het allemaal zo’n beetje eruit te komt te zien. Maarja het moet ook juist een verrassing blijven voor iedereen. De laatste dingen moeten we nog regelen. Denk aan decoraties, bloemen, trouwpak/ trouwjurk vermaken etc.

Vervoer
Jááá vervoer, dat sla ik zelf over. Dat is meer mannen ding om vervoer te regelen. Nu weet ik van mijn toekomstige man dat het geen saaie vervoersmiddel word. Vervoer voor een bruiloft kun je ook genoeg vinden op het internet.

Bruidskapsel/ make-up
Voordat je opzoek ga naar een kapster die echt in het bruidskapsel zit, kijk eerst in jou omgeving en of je iemand kent die dat kan. Zelf heb ik aan mijn vaste kapster gevraagd of zij in thuis was. Maar dat was helaas niet. Wel kende zij iemand die daar wel in thuis was en meestal scheelt het qua prijs. Want als je op internet zoekt dan zijn de prijzen rond de € 100, – / € 200, – en dan is ook de vraag aan je zelf of je daar zoveel geld aan uit wilt geven, ondanks dat het éénmalig is.
Vorige maand had ik al een proef bruidskapsel uitgeprobeerd en ik was er erg blij mee. Het enige jammer was dat ik al een haarsieraad had gekocht, maar die hadden we weg gelaten omdat ik toch niet zo mooi vond staan. Haarsieraad vragen ze hier ook best wel veel voor trouwens en ook niet makkelijk te vinden bij een winkel. Eventuele tip waar je kan kijken is Claire’s, Bijou Brigitte en waar je nog goedkoper kan kijken is Aliexpress.

Make-up doe ik graag zelf, ook omdat ik dan weet dat het naar mijn zin is.

Trouwjurk/ trouwpak
Als het goed is begin je zo snel mogelijk een trouwjurk/ trouwpak te kijken of te passen. Ook ivm het bestellen en daarnaast het vermaken. Ik was al in januari geslaagd bij mijn eerste winkel bruidsmode outlet in Rotterdam. De naam zegt het al het is een outlet waar de prijzen van de trouwjurken nooit hoger zijn dan € 1000, – euro. Bruidsmode outlet zijn gespecialiseerd in het kiezen van prachtige, nieuwe eenmalige bruidsjaponnen die hun inkopen bij diverse leveranciers in binnen- en buitenland. Omdat hun direct nieuwe japonnen uit het vak verkopen is hun collectie continu in beweging. Er komen wekelijks nieuwe trouwjaponnen binnen die hun aanbieden voor ‘n (h)eerlijke prijs. Je hoeft daar geen afspraak voor te maken en ze zijn 7 dagen per week open. Ik werd vriendelijk en goed geholpen. Ik had er vijf verschillende trouwjurken gepast en de één na laatste is het geworden. SPANNEND!!! Helaas vond ik het erg jammer dat het afgelopen was met passen. Maarja ik dacht bij mezelf ik kan wel nog over na zitten denken en verder kijken bij een andere bruidszaak. Wie weet was mijn droomjurk wel weg bij Bruidsmode outlet. De trouwjurken wat ze bij de Bruidsmode outlet hebben hangen, kunnen ze niet bestellen. Het zijn namelijk eenmalige bruidsjurken die hun inkopen. Dus verder kijken??? NEE. Ik heb hem gelijk gekocht en mocht hem gelijk meenemen en moest in ieder geval uiterlijk twee maanden van tevoren terug komen met mijn trouwjurk om te vermaken. Binnenkort is het zover, dat ik weer mijn trouwjurk mag aandoen. Ben super benieuwd of ik dat speciale gevoel weer heb toen ik in januari aanhad.

Tip neem eventueel je bh, korset of een torselet mee waar je onder je trouwjurk gaat dragen en niet onbelangrijk de schoenen. Mijn bruidsschoenen heb ik bij say yes to the dress op hun website gekocht.

Trouwpak kan ik zelf weinig over vertellen. Wel weet ik dat hij altijd zeg “het komt goed en er heeft nog haast bij om een pak te kijken, want dat kan ook de laatste drie maanden”. Denk ook wel een mannen ding is “gemak zucht”. No worries, hij heeft al trouwpak gevonden en moet binnenkort ook terug met de schoenen waar hij op onze bruiloft gaat dragen, zodat ze de pantalon kunnen aanpassen.

Bruidsboeket
Op internet kun je genoeg inspiratie opdoen. Let wel op of de bloemen te verkrijgen zijn wanneer jullie gaan trouwen. Bruidsboeket kan je twee weken voor je bruiloft regelen. Maar aangezien ik liever ruim op tijd regel, kon dat natuurlijk ook. Waar ik altijd mijn bloemen koop, laat ik daar ook mijn bruidsboeket en corsages maken. Degene die mijn bruidsboeket maakt had ook aangegeven dat ze het fijn vond dat ze gelijk kon zien wie ze voor zich had. Met name hoe groot of klein een bruidsboeket moet zijn en neem eventueel plaatjes mee hoe jij ongeveer je bruidsboeket wil hebben.

Decoraties
Less is more zei mijn schoonmoeder laatst tegen mij. Daar zat wel wat in ja. Soms kijk ik weleens naar die trouwprogramma’s uit Amerika waar ze qua decoratie groot uitpakken. Dat ik weleens bij mij eigen twijfel “hebben wij wel genoeg?”. Weet je in mij geval blijf je dan decoraties kopen, tot dat ik tegen mij zelf zei en nu is het genoeg. Uiteindelijk stal je alles bij elkaar in één doos en je kijkt er niet meer om tot dat je ze nodig heb. Onze kleur thema is licht roze, goud en wit. Zo heb ik wat aantal licht roze vaasjes gekocht om daarin mini pioen roosjes in te zetten. Ook komt er een bedrijf om wat helium ballonnen te plaatsen op de grote dag. Maar denk ook bijvoorbeeld aan aankleding voor de receptie tafel, voor in de feestzaal etc. Je kunt zo gek maken als je zelf wilt. Maar uiteindelijk gaat het om gezelligheid. 😉 Tip voor decoraties zoals neppe bloemen, tulle, zakjes, slingers etc. neem een kijkje op Aliexpress. Want wij zelf zijn daar enorm geslaagd en véél goedkoper dan hier in Nederland. Wat ook fijn is bij Aliexpress je kunt daar in groter aantallen bestellen voor een héél goedkoop prijsje. De bestellingen kwamen bij ons binnen twee weken al binnen.

Bedankcadeautjes
Bedankcadeautjes voor onze gasten, is en blijft moeilijk. Waar wij wel met elkaar eens waren is, het moet niet iets zijn wat niet bruikbaar is en als ze thuis komen dat het cadeautje ergens in de hoek beland. Wij geven een mooi bedanktasje mee, maar wat erin zit houden wij geheim. Want ik weet zeker dat er aantal lezers die ons persoonlijk kennen, die nu mee zitten te lezen. 😉

Draaiboek
Omdat wij alles zelf doen en geen weddingplanner hadden ingehuurd, hebben wij wel twee ceremoniemeesters aangewezen. Onze twee ceremoniemeesters staan ook op onze officiële uitnodiging. Wij zijn 2 maanden van tevoren even bij elkaar gaan zitten, bij onze locatie om alles door te bespreken. En dat hun ook een beeld hebben hoe het eruit ziet etc. Het is erg belangrijk wat er van elkaar word verwacht op zo’n grote dag. Na zo’n gesprek verwerk ik dan op mijn laptop en vermeld erbij wie wat doet en hoelaat. Ook is het erg handig als het draaiboek ver klaar is, om ook door hun te laten nakijken. Het kan ook zijn dat wij iets over het hoofd hebben gezien of ze zijn ergens niet mee eens. Dan de laatste weken voor de bruiloft even alles nog een keer doorlopen.

Wat ik ook heb gedaan is het voorwerk met name decoraties. Wat waar hoort en foto’s gemaakt bijvoorbeeld hoe wij onze receptie tafel eruit kom te zien, zodat zij in de ochtend moeten plaatsen hoe het afgebeeld staat. Alleen maar fijner voor hun en het scheelt in tijd.

Voor ons is het nu aftellen en in maand juli willen we bedanktasjes gaan vullen en hebben hier en daar nog wat afspraken staan om alles laatste keer door te nemen.

Ook ben ik nog samen met beide moeders op pad geweest voor hun kleding te gaan kijken met een personal shopper. Dat deden we bij Konijnendijk mode in Zuid- Beyerland. Op aanrader van een collega van mij, die daar ook 2x is geslaagd en enorm goed was geholpen door dezelfde personal shopper.

Bij deze heb ik twee artikelen nu over onze bruiloft geschreven. Het kan zijn dat ik niet in alle details heb vertelt, ook omdat het artikel erg lang gaat worden. Daarom dat ik in het algemeen en de meest belangrijkste heb vertelt. Maar gaan jullie zelf binnenkort trouwen of in de toekomst en zitten jullie met vragen? Vraag ze gerust en misschien kan ik jullie vraag wel beantwoorden. Ten huwelijk gevraagd worden is erg leuk, maar een bruiloft regelen komt toch best wel veel kijken.  😉

Wij gaan erg van onze bruiloft genieten vanaf het begin tot aan het eind!!!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.